Тя ще обхваща общините  Малко Търново, Царево, Средец и Приморско,

...
Тя ще обхваща общините  Малко Търново, Царево, Средец и Приморско,
Коментари Харесай

Обособяват защитена зона в Странджа

Тя ще обгръща общините  Малко Търново, Царево, Средец и Приморско, стопират  тралирането в морето

Предвижда се отделяне на предпазена зона за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна в естествен парк " Странджа ". Това излиза наяве от оповестен план на заповед на Министерството на околната среда и водите.

Защитената зона ще обгръща няколко обитаеми места в четири общини - Малко Търново, Царево, Средец и Приморско, оповестява Българска национална телевизия. В предпазената зона се не разрешава провеждането на надпревари с моторни транспортни средства отвън съществуващите пътища.

Сред възбраните е унищожаването на естествената растителност в крайбрежната плажна линия и в дюни, разясни репортерът на националната телевизия Елеана Цанова. Не е разрешено потреблението на дънни тралиращи и драгиращи средства, както и построяването на изкуствени подводни рифове и острови в морето. В заповедта на министерството се показва още, че не са разрешени изследвания в неблагоустроени пещери през размножителния интервал на прилепите сред 1 март и 30 юни. Забранява се и добива на дървесина в горите във фаза на напреднала възраст.

В период до един месец заинтригуваните лица могат да показват на министъра на околната среда и водите стимулирани писмени мнения или възражения. След това възбраните влизат в действие от обнародването им в " Държавен вестник ".
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР